Het register voor zakelijke betalingsachterstanden
Het register voor zakelijke betalingsachterstanden
085 - 303 47 20
title

Registratie van achterstand voorkomen

Hoe voorkom ik een registratie in de achterstandendatabank?

U heeft een aanmeldingsbrief ontvangen, wat betekent dit precies?
Een van u crediteurs heeft een openstaande betalingsachterstand aangemeld in het Centraal Register Zakelijke Betalingsachterstanden (TZB). Deze achterstand is zichtbaar voor de deelnemers aan het register.

Om te voorkomen dat schulden een probleem worden, is het belangrijk om tijdig in te grijpen. U heeft de volgende mogelijkheden om registratie in het ZBR te voorkomen:

  1. Door tot betaling over te gaan van de openstaande factuur, verplicht u de crediteur om de aanmelding in te trekken;
  2. Kom tot een overeenstemming met uw crediteur;
  3. Wanneer u niet tot overeenstemming komt met uw crediteur en u blijft van mening dat de aanmelding onjuist is of niet (langer) terecht, bestaat de mogelijkheid tot bezwaar.

Betalingsonmacht
Bij betalingsonmacht kunt u contact opnemen met schuldhulpverlening via schuldhulp@TZB.nl. Wij brengen u in contact met de juiste professionele schuldhulpverlener.

Let op: indien u geen enkele actie onderneemt, wordt uw bedrijf na 14 dagen automatisch opgenomen in het Stichting Toezicht Zakelijke betalingsverkeer (TZB). Bedrijven die u in portfolio hebben, worden hiervan op de hoogte gesteld. Een registratie in het TZB kan het aangaan van toekomstige zakelijke kredieten bemoeilijken en heeft een negatieve invloed op uw reputatie bij de gebruikers van het register.

Heeft u vragen?

Het TZB is bereikbaar op:
085 - 303 47 20
Op werkdagen van 09.00 tot 17.00